אז באופן שלא מאוד מפתיע מי שעוקב אחרי תהליכים חברתיים, האמון של הציבור בגופי בריאות ציבוריים לא משהו בימים אלו (וכמובן שגופי בריאות הם לא לבד, אבל מהפוליטיקאים התייאשנו סופית)
סקר שנעשה על ידי שני גופים חשובים בארה"ב מתברר שפחות מ 40% מהמבוגרים חושבים שהמידע שמספקים גורמי בריאות בנושא חיסונים אמין ומדוייק.
כמובן שעם התפרצות החצבת בעולם, מחלה שכבר כמעט נעלמה לחלוטין, ובשבועות האחרונים דיווחים גם על פוליו שמרים שוב את ראשו, הנתונים האלו מדאיגים מאוד. אז מי מאמין פחות? אז צעירים מאמינים פחות, בגילאי 18-34 פחות מחצי מהנשאלים חשבו שחיסונים בטוחים, לעומת 65% בגילאי 65 שנים ומעלה, ובכלל אמון הצעירים יותר במערכת קטן יותר. גם זה לא מפתיע, המבוגרים יותר מכירים מערכת בריאות סמכותית שבה הרופא הוא אלוהים ולא שואלים שאלות, ולא מעלים טענות, מצד שני הצעירים כבר מכירים מערכת אחרת, ולכן האמון שלהם יורד. אז מה עושים? כי באייטם הבא תשמעו על כל המגיפות הבאות עלינו לכלותנו ולכן כדאי שמערכת הבריאות תרד מהאולימפוס ותבין שצריך לעשות משהו כדי לחדש את האמון בה, אם רוצים שאנשים לא יתחילו למות פה ממגיפות שחוזרות אלינו מימי הביניים....
אז ההמלצה של החוקרים - לזהות חששות ספציפיים של מטופלים ולדון בהן, או בקיצור, לדבר עם המטופלים שלכם, בגובה העיניים, להקשיב להם, לשאול אותם, לתת להם מקום. כל איש שיווק ושירות מתחיל יודע את מה שמערכת הבריאות כנראה תצטרך להתחיל עכשיו ללמוד
אז בהמשך לאייטם הקודם, פאנל מומחים בינ""ל (תודו שזה נשמע רציני) פרסום אזהרה שאומרת שהעולם ניצב בפני איום גדל של מגיפות שיביאו למוות של מיליונים. זה נשמע כמו נוסטרדמוס, אבל הרעיון הוא שממשלות מתחילו להתכונן לאפשרות הזאת, ויעשו הכל כדי למנוע מצב כזה. האזהרה הזאת, שמגיעה פעם בכמה זמן נובעת מהעולם הגלובלי הקטן שלנו, שבו אנשים רבים חוצים גבולות, טסים כל יום במטוסים, מה שמגדיל את האופציה שברגע שיקום הפתוגן (חיידק, ווירוס וכדו') שנישא באוויר, ולא מועבר דרך נוזלי גוף למשל, היכולת שלו להתפשט במהירות עצומה. הם מזכירים שוב את השפעת הספרדית שהביאה למות 50 מיליון אנשים בעולם ב 1918, ומדברים על הפצה גלובלית של פחות מ 36 שעות ולהביא למותם של 50-80 מיליון אנשים . האזהרה הזאת מצטרפת לאזהרה של אירגון הבריאות העולמי מוקדם יותר השנה על כך שמגיפת שפעת הנישאת באוויר היא רק עניין של זמן.
אז אחרי שהבנו שתיכף באה עלינו מגיפה גדולה שתהרוג מיליונים, ואנשים לא מאמינים לגופי הבריאות ולא מתחסנים, כך שעזבו שפעת... תיכף בא עלינו הפוליו, מה עושים כדי להתגונן?
אז חדשות טובות, מחקר חדש קובע שהדרך היעילה ביותר להזהר מחיידקי שפעת היא רחצת ידיים פשוטה, אפילו ללא סבון, והשיטה הטובה והישנה הזאת אפילו יעילה יותר מחומרי חיטוי. הממצא הזה מנוגד להמלצה של אירגוני הבריאות היום, שממליצים להשתמש בחומרי חיטוי מבוססי אתנול (כן, כל הפיורל, והאלכוג'ל למינהם) למשל 15-30 שניות, אבל במחקר הזה התברר שבמקרים מסוימים אפילו 2 דק' לא מספיקות כדי שהחומרים האלו ינקו את החיידקים לחלוטין, ולכן רחצה במים, עדיפה.
מה עוד אפשר לעשות? אה, כן, להתחסן לשפעת. אני יודעת שרוב האנשים לא בעניין, אבל תאמינו לי אם תבוא עלינו המגיפה הזאת, לרחוץ ידיים במים זה נחמד, אבל לא מספיק. אפילו אם תחלו בשפעת, היא תהיה קלה יותר, וזה כל מה שאנחנו רוצים.
אז דעו לכם, שה CDC האמריקאי משיק ממש בעוד יומיים את הקמפיין הרשמי לחורף 2019-2020 בנושא חיסון השפעת. כמו שאתם יכולים לראות, יש עיצובים, ותמונות, ומסרים, והכל כדי לגרום לכם להתחסן, ולמנוע מגיפת שפעת נוראית.
עם כל הכבוד והיופי, ויש כבוד, וגם הרבה אופטימיות לזה שה CDC כבר רואה חורף באופק כשאנחנו עדיין נמסים פה בחום, אני חושבת שהפוסט הזה שלי, הוא התשובה המוחצת ללמה צריך להתחסן לשפעת. וכמובן ללמוד את כל הסימפטומים וכו'.
מי שמעוניין בעוד אינפורמציה - מוזמן לכאן -
ולסיום כמה אנקדוטות שלא קשורות ליום הדין -
- במלחמה מי בריא יותר - תזונה טבעונית לעומת חובבי הבשר והפליאו, עוד נקודה יתרון לדיאטה הטבעונית. מחקר חדש מראה שדיאטה טבעונית דלת שומן משנה את המיקרוביום (אוכלוסיית החיידקים) של המעיים, ומעלה את מספרם של חיידקי מעיים שקשורים להפחתה בסיכון לסוכרת, ירידה במשקל וירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם. 1:0 לחובבי הקייל והכוסמת
- בנשים שחלו בסרטן בילדות והחלימו, ועברו הקרנות לאיזור החזה, יש סיכון גבוה לסרטן השד כמו לאלו הנושאות את גן סרטן השד הידוע - BRCA 1. לאור המצב ההנחיה היא לעשות להן בדיקות סקר לסרטן שד החל מגיל 25 (כאשר לנשים באופן רגיל ההנחיה היא להתחיל בגיל 50). לא ברור האם זה באמת עוזר וטוב, אבל מחקר חדש מראה שבדיקות אלו מורידות את הסיכון לתמותה מסרטן השד בנשים אלו ב 50%. ללא ספק סיבה טובה לעשות את הבדיקות.
שתהיה עונת שפעת קלה לכולנו
Comments